2030 Érd, Diósdi út 33.

Rendelési idő

K-Sze-Cs 14.00-20.00

Telefonszám

+ 36 20 252 1341

Email

erdentalfogaszat@gmail.com

Telefonszám

+ 36 20 252 1341

Rendelési idő

K-Sze-Cs 14.00-20.00

Email

erdentalfogaszat@gmail.com

Megjelent cikkek

fogmosas cikk femina

Hogyan kell rendesen megmosni a gyerek fogát? Tanítsd úgy, ahogy a fogorvos tanácsolja

Az önálló fogmosást nem szabad elsietni. Fogainkra egész életünkben szükségünk van, és mint tudjuk, a rossz tejfogak a maradandó fogak kárára lehetnek. Fontos tehát, hogy gyerekkortól odafigyeljünk a helyes fogmosási technikára és a mosás megfelelő gyakoriságára.

Baj, ha lassan nő a gyerek foga?

Dr. Zsiga Klára gyermekfogszakorvos válaszolt a fognövekedéssel kapcsolatos kérdéseinkre. A fogainkra egész életünkben szükségünk van, így minél tovább meg kell őriznünk egészségüket. Szülőként a gyerekek fogainak fejlődésére, épségére kiemelten fontos ügyelni. A gyerekek fogzását, fogváltását figyelve ezért sokan aggodalmaskodnak, minden rendben zajlik-e, és mind a 32 fogacska épen a helyére kerül-e végül.

Mikor kell kihúzatni a bölcsességfogat? A fogorvos elmondta, miért nem szabad halogatni

A bölcsességfog sok gondot tud okozni, ha rossz helyen nő. A fogszakorvost kérdeztük a teendőkről. A bölcsességfog gyakran akkor ad hírt magáról, amikor a meglévő fogsortól nem bír kibújni, és kínzó fájdalmat okoz a növekedése. Ez a folyamat nagyon lassú, akár évekig is eltarthat, ha viszont idővel egyre romlik a helyzet, szükség lehet a beavatkozásra.

fogsérülés, repedés, törés, felcsúszás

Lesz maradandó nyoma egy gyerekkori fogsérülésnek?

A jókedvű játék sajnos gyakran vezet sérülésekhez a gyerekeknél, és egy-egy esésnek, ütésnek a fogak is kárát láthatják. A kisgyerekkori fogsérülést azonban nem szabad csak azért elbagatellizálni, mert tejfogról van szó.

Hogyan roncsolja a gyerek fogait a cukor?

Ünnepekkor roskadoznak az asztalok a süteményektől, szem szem után fogy a szaloncukor, és a nassolásból, persze, a gyerekek sem maradnak ki. Ilyenkor fokozottan ügyelni kell a fogmosás alaposságára, mivel a cukor, mint tudjuk, a fogak ádáz ellensége is.

Így kell felkészülni a gyermek fogszakorvos szerint

Meghatározó lesz a jövőbeni fogorvosi vizsgálatoknál, hogy ez hogyan sikerül. Fogorvoshoz menni senkinek sem a kedvenc időtöltése, de a nem szeretek és nem szeretek között is lehet különbség. Vannak, akik egyenesen rettegnek a fogorvostól, és ez gyakorta egy rossz gyerekkori élmény miatt van így.

Miért romlik a gyerek foga, ha lelkiismeretesen mossátok?

Miért romlik a gyerek foga, ha mossátok? Így lehet elejét venni!

Fontos tudni, hogy a fogak állapotát már gyerekkorban sem szabad elhanyagolni. A mindennapos, alapos és megfelelő technikájú fogmosás elengedhetetlen dolog, nemcsak a higiéniát és a komfortérzetet szem előtt tartva, hanem azért is, hogy a gyerek fogai épek és egészségesek maradjanak.

fogszabályozás Érd

Fogszabályzás gyerekkorban: mit érdemes tudni!

Szülőként fontos figyelni rá, hogy a gyerek fogai nem nőttek-e rendellenes módon. Mindig szüksége lesz rájuk, így a gyerek fogainak épségére mindenképp figyelni kell. Egészségük érdekében a mindennapos tisztán tartás alapvető fontosságú, és nem szabad elhanyagolni a fogorvosi szűréseket sem. Nem minden azonban az épség: a szépségük is lényeges.

felnőtt fogkrém gyerekeknek

Miért nem jó a felnőtt fogkrém gyerekeknek?

A fogkrém nem mindegy, de több dologra is figyelni kell az orvos szerint a gyerek fogápolásában. A fogápolás jó, ha hamar rutinná alakul. Fontos, hogy már korán elmélyítsük a gyerekben az alapos szájhigiéniához való ragaszkodást.


Call Now ButtonHívás