2030 Érd, Diósdi út 33.

Rendelési idő

K-Sze-Cs: 14.00-20.00

Telefonszám

+ 36 20 252 1341

Email

erdentalfogaszat@gmail.com

Telefonszám

+ 36 20 252 1341

Rendelési idő

K-Sze-Cs: 14.00-20.00

Email

erdentalfogaszat@gmail.com

Szájhigiénés kezelések és tanácsadás

Gyermekeknek szájhigiénés kezelések és tanácsadás

A kisbaba fogainak fejlődése a születés előtt megkezdődik

  • Már az anyaméhben kialakul a 20 tejfog csírája az állkapocsban. A tejfogak
    előtörése általánosan a 4. és 7. hónap között kezdődik el, az első két metszőfoggal. A teljes fogzás 2 éves kor környékén fejeződik be. Előfordulhat, hogy a fogzás a 9. hónapnál sem indul meg, ekkor érdemes felkeresni gyermek fogorvosunkat, hogy kizárhassanak minden problémát. A fogzás ideje alatt, a kisgyermekek nyűgösebbek, az ínyük érzékenyebb, duzzadtabb. Az első tejfogak megjelenése után a rendszeres tisztítást el kell kezdeni a későbbi fogínygyulladás és fogszuvasodás elkerülése érdekében. Eleinte a fogacskákat minden este töröljük át nedves tiszta gézzel, vagy zsebkendővel. Lehetőleg mindig ugyanabban az időpontban, hogy ezzel is rendszeresítsük állandó szokássá a szájüreg tisztán tartását.

1 éves kor környékén már használhatunk speciálisan a gyermekek igényeinek
megfelelően kialakított gyermek fogkefét

  • A fogkefét 3-4 havonta cseréljük le, fertőző betegségeknél azonnal! Gyermekfogkrémet kb. 18 hónapos kortól már ellehet kezdeni használni. 2 éves korig naponta egy alkalommal. 2-6 éves kor között naponta két alkalommal lehet használni borsónyi mennyiségű fogkrémet. A fogkrém kiválasztásánál
    szintén figyeljünk a kifejezetten gyermekeknek szánt gyermek fogkrémekre, melyek csökkentett fluoridot tartalmaznak. A megfelelő szájhigiéniai termékek megvásárlása előtt, kérjük ki orvosunk véleményét.

Gyermekünket az első fogorvosi találkozásra kb. 2 éves kor környékén vigyük el.

  • Tanácsos a vizitekre is magunkkal hozni, hogy minél többször barátkozzon a fogászati légkörrel, üljön be a fogorvosi székbe, ismerkedjen a műszerekkel, az orvossal és kialakuljon benne egy biztonságérzet. A szűrővizsgálatokon ellenőriztessük a fogait, mondjuk el neki, hogy mi fog történni és mivel általánosságban beavatkozás nem történik, kellemes tapasztalatokat fog szerezni. A kellemes tapasztalat hatására később sem fog félni a fogorvostól, és természetessé válik számára, a rendszeres szűrővizsgálat.

Fogmosási tanácsok a legkisebbeknek:

  • A fogmosást kezdjük az elülső fogaknál. Helyezzük a fogkefét az íny és a fognyak határára, és apró körkörös mozdulatokkal távolítsuk el a lepedéket. Ezután hasonló kis mozdulatokkal haladjunk a foga külső felszínén a hátsó fogak felé, majd a hátsó fogak belső oldalát is tisztítsuk meg. A következő lépésben a metszőfogak belső oldaláról távolítsuk el a lepedéket úgy, hogy a fogkefét függőleges helyzetben tartjuk. Végül apró, oda-vissza irányuló mozdulatokkal tisztítsuk meg a rágófelszíneket is. Vízzel alaposan öblögessen. Tejfogú barátainkat nagy szeretettel várjuk rendelőnkben, ahol tanácsadással és fogmosási gyakorlatokkal is segítjük a helyes
    szájápolás mielőbbi elsajátítását!

Call Now ButtonHívás

Tisztelt Páciensek!

A rendelési idő megváltozik 2022 május 1 és 2022 szeptember 30 között. Új: K-Sze-Cs: 14:00-20:00. BEJELENTKEZNI TELEFONON LEHET A RENDELÉS IDEJE ALATT!

Kérjük olvassa el a COVID-19-re vonatkozó tájékoztatónkat.

Az eltelt hosszú idő alatt, a kialakult rendkívüli helyzet miatt, műszaki fejlesztéssel - és a még szigorúbb infekciókontroll betarthatóságának érdekében - számos újítással felkészítettük rendelőnket. A beruházásra azért volt szükség, hogy Önök és a Rendelő dolgozói a legnagyobb biztonságban legyenek. Szigorú Eljárásrendet követünk, amit Az EMMI Egészségügyi Szakmai Kollégium Fog- és Szájbetegségek Tagozata adott ki a fogászatok újraindítása kapcsán.

A sürgősségi fogászati beavatkozásokon kívül kizárólag előzetes időpont egyeztetés után fogadhatjuk.
Az előzetes telefonos/online( ld.infografika) konzultáció, általános és COVID-19 triázsolás szükséges, egyrészt a fogászati beavatkozás szükségességének, módjának meghatározása, illetve a COVID-19 gyanújának kizárása érdekében.
Részletes telefonos/online tájékoztatást adunk, hogy milyen óvintézkedéseket kell betartania majd érkezéskor a fogászati váróban, illetve a kezelőhelyiségben.
Kérjük, hogy a megbeszélt időpontra pontosan, és gyermekek, gyámság alatt állók, valamint önmagát ellátni korlátozottan képes személyek (pl. nagyon idős páciens) kivételével, kísérő nélkül érkezzen.
A váróba érkezéskor Önnek (és esetleges kísérőjének) maszkot kell viselnie, ezután (és esetleges kísérőjének) kézmosást/kézfertőtlenítést kell végeznie.
A váróba érkezéskor ismételt triázsolás szükséges a COVID-19 fertőzés irányában (testhőmérséklet mérése, anamnézisre, tünetekre ismételt rákérdezés a SARS-CoV-2 okozta fertőzés gyanújának kizárása céljából)
Amennyiben a magas testhőmérséklet, a beteg légúti panaszai és tünetei vagy a kérdőív alapján magas COVID kockázat valószínűsíthető, az eddigi eljárásrendnek megfelelően csak sürgősségi beavatkozás végezhető, minden más beavatkozást lehetőség szerint el kell halasztani és a beteget a háziorvosához kell irányítanunk.

COVID gyanús személyeknél tervezett beavatkozásra csak COVID PCR negatív eredmény birtokában kerülhet sor.

Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a járványhelyzet miatt „izolációs és fertőtlenítési protokollt” kell betartani, mely többletköltséggel és többletidővel jár.

KÉRDŐÍV LETÖLTÉS ITT