2030 Érd, Diósdi út 33.

Rendelési idő

K-Sze-Cs 14.00-20.00

Telefonszám

+ 36 20 252 1341

Email

erdentalfogaszat@gmail.com

Telefonszám

+ 36 20 252 1341

Rendelési idő

K-Sze-Cs 14.00-20.00

Email

erdentalfogaszat@gmail.com

Tejfog és maradófog esztétikai tömése

Maradó fog esztétikai tömése

Gyermekkorban a maradó fogak tömése megegyezik a felnőtteknél alkalmazott eljárással.

Az esztétikus fogtömés menete:

1. Konzultáció, röntgen készítése

  • Az első konzultáció alkalmával, minden esetben röntgenfelvételt készítünk a pontos diagnózis felállításához. Pácienseinkkel szorosan együttműködve állítjuk fel, a kezelési tervet.

2. Érzéstelenítés

  • Minden esetben arra törekszünk, hogy az érzéstelenítés fájdalommentes, a kezelés nyugodt körülmények között zajlódjon. Gyerekeknek és félős felnőtt pacienseknek kifejlesztettek egy rendkívül finom érzéstelenítési eljárást. Érdeklődjön rendelőnkben kezelő orvosánál.

3. Szuvas rész eltávolítása

  • A megfelelő fúrók alkalmazásával, a zománc, ill. a dentin rétegből eltávolítjuk a baktériumokkal teli szuvas részeket. Előfordul, hogy a szuvasodás nagyon mélyre terjedt, ebben az esetben, alábélelő anyagot rakunk a tömés alá, védve ezzel az idegkamrát.

4. Kondicionálás /savazás. Bondozás/

  • A kifúrt üreget előkészítjük az esztétikus töméshez. Először savazzuk /37%-os ortofoszforsav/, majd a lemosása és szárazra fújása után rákenünk egy Bond réteget. A bondozás az alappillére a tökéletesen tapadó tömés eléréséhez. A felvitt réteget kék színű lámpával /LED/ megvilágítjuk.

5. Fogszínű tömőanyag felvitele rétegenként.

  • A megfelelő színű tömőanyagot rétegenként felvisszük, eldolgozzuk és a rétegeket külön-külön megvilágítjuk, a megfelelő kötés érdekében. Az utolsó tömőanyag réteggel alakítjuk ki a csücsköket és barázdákat.

6. Tömés ellenőrzése, utómunkák

  • A végső munkálatok közé tartozik a tömésszélek, magasság ellenőrzése, a tömés felszínének polírozása, simává tétele.
  • Az általunk használt esztétikus tömőanyagok ellenállóak, minden szintű esztétikai és funkcionális igényt kielégítenek.

Call Now ButtonHívás