2030 Érd, Diósdi út 33.

Rendelési idő

K-Sze-Cs 14.00-20.00

Telefonszám

+ 36 20 252 1341

Email

erdentalfogaszat@gmail.com

Telefonszám

+ 36 20 252 1341

Rendelési idő

K-Sze-Cs 14.00-20.00

Email

erdentalfogaszat@gmail.com

Fogászati lézer

A fogászati lézer alkalmazása

Otthoni fogfehérítés érdi fogászaton

Fogászati lézer a gyökércsatorna kezelésében

 • A hagyományos gyökérkezelési eljárás kiegészítéseként használjuk a lézersugarat elsősorban a gyökércsatorna maximális fertőtlenítésére. A gyökérkezelés során ugyanis a leggondosabb mechanikai tisztogatás (reszelés) illetve alapos gyökércsatorna átöblítés után is megbújhatnak kórokozók. Ezek aztán a későbbiek során toxinjaikat a gyökércsúcs körüli területre juttatják, ahol gyulladás, ciszta alakulhat ki. Lézerkezeléssel tökéletesen elpusztulnak a baktériumok. A lézeres kezelés emellett tökéletesen lezárja a dentintubulusokat így később sem alakul ki fertőzés. Még egy fontos hatása, hogy a gyökércsúcson túl hatva ott biostimulatív hatása révén a csontsejteket szaporodásra serkenti. Ezzel elérhető, hogy egy esetlegesen már régebben elhalt fog körüli ciszta műtét nélkül meggyógyuljon.

Fogágy betegségek, ínytasakok kezelése

 •  kezelés során hajszálvékony üvegszállal az ínytasakok beszűkítése és a benne lévő kórokozók elpusztítása történik. Az íny az esetek döntő többségében újra feszesen tapad a fognyakra, megszüntethetők a tasakok, a meglazult fogak rögzülésére lehetőség nyílik. Csekély fájdalom, vérzés nélküli kezelés,gyorsabb sebgyógyulás. A lézeres fogíny kezelések soha nem az ínyterápia kezdő lépéséhez tartoznak. A lézer alkalmazása minden esetben a megfelelő professzionális előkezelések után történik.

 A fogak stabilitásának

 • javításához első körben ultrahangos fogtisztítás, parodontológiai kürettálás szükséges, a lézeres terápia pedig kiegészíthető terápia. A megfelelő hatás elérése érdekében a lézeres kezeléseket minimum 2-3 alkalommal érdemes megismételni heti rendszerességgel, majd később féléves ciklusonként ismétlő kezelés ajánlott. Ne felejtsük el, a lézeres kezeléseket minden esetben megelőzi a hagyományos szájhigiéniai protokoll.

 A lézer egy energiában gazdag fényköteg melynek számos fajtája van

 • A fényhullámok frekvenciája illetve a wattban mért teljesítménye különbözteti meg egymástól.  A lézer kiválóan alkalmazható a  mai modern fogászat területén, eredetileg gyökér- és fogínygyulladás kezelésénél alkalmazták, de számos egyéb területen is – mint például a fogszuvasodás kezelése-, rendkívül hasznos segítséget jelent.

Gyökérkezelés során

 • a lézersugarat hosszú és nagyon vékony eszközzel a gyökércsatornába irányítjuk, ahol elpusztítja a baktériumokat  és megszünteti a gyulladt gócokat. A fogászati lézer a gyökérkezelés során olyan helyeket is képes elérni, amelyek a hagyományos fogorvosi eszközökkel elérhetetlenek maradnának. A fogászatban a lézerek a mindennapos gyakorlat eszközeivé váltak. Az utóbbi évtizedben különösen elterjedtek a soft lézerek mellett a nyilvánvaló előnyeik miatt a nagyteljesítményű sebészeti lézerek is. A fogászati lézerrel történő kezelések során – a szem védelmének érdekében – a páciens az asszisztens  és a fogorvos számára is kötelező a védőszemüveg használata.

 Lágyrészsebészet

 • Szinte vérzésmentes beavatkozás, kontrollált gyógyulási folyamat. A seb azonnal sterillé válik, nincsenek varratok, nem keletkeznek hegek.

A rendelőbe erre a célra: Biolase iLase dióda lágylézer áll rendelkezésre.

 • Hullámhossz: 940 ± 15 nm, Max. teljesítmény: 5 W, Max. foly. teljesítmény: 3 W
 •  Az első olyan lézer, amely nem igényel lábkapcsolót, vezetékeket vagy külső kontroll panelt. Mindössze egy kézidarab méretű eszközbe helyeztek el mindent, beleértve a tápellátást biztosító elemet is. A készülék egy speciálisan kiképzett, ujjal működtethető kapcsolón keresztül üzemeltethető kényelmesen. 10 db előre programozott és 2 db a felhasználó által testre szabható program.
 •  Az iLase alkalmas több széleskörű lágyszöveti és higiéniai művelet végrehajtására. Az optimális hatékonyság érdekében, ajánlott előre beállított értékek (ún. presetek) állnak rendelkezésre erő és pulzálási mód szerint csoportosítva 10 általános lágyszöveti művelethez: Gingivalis sulcus szélesítése lenyomatvételhez, gingivectomia, parodontális tasak kezelése, necrotizált terület eltávolítása, frenectomia, fekélyek gyógyítása, vérzéscsillapítás, impactálódott fogak kiműtése, implantátum feltárása és koronahosszabbítás.
 • Ezen kívül az iLase tartalmaz két az orvos által egyénileg beállítható programot is. Az előre beállított értékek szintén változtathatóak, tárolhatóak, és később visszaállíthatóak.
 • Az iLase egyszer használatos csúcsai hajlíthatóak a száj összes területének elérése érdekében.

Call Now ButtonHívás